Afscheid van Guanxi met een nieuwe website


Met ingang van het Chinese nieuwjaar heeft ChinaTalk’s Ed Sander zijn werkzaamheden voor netwerkorganisatie Guanxi neergelegd. Sinds oktober 2014 was Ed oor Guanxi actief als online marketeer en in 2015 trad hij toe in het bestuur.

“Door een drukker jaar in mijn reguliere werk, activiteiten voor ChinaTalk en de vele projecten voor Guanxi is het in 2015 een uitdaging gebleken om al het hooi op m’n vork nog te kunnen verwerken. In 2015 leverde ik voor Guanxi onder andere een website op voor het China Luxury seminar, verzorgde de social media planning, was verantwoordelijk voor de opmaak en verzending van de tweewekelijkse nieuwsbrief en organiseerde en analyseerde samen met Mathilde Teuben een enquête onder leden en volgers van Guanxi. Allemaal bijzonder boeiende projecten die hopelijk hebben bijgedragen aan een verdere optimalisering van deze toonaangevende netwerkorganisatie.”

“Het heeft samen met de dagelijkse onderling communicatie en bestuursvergaderingen echter ook een groot beslag op mijn vrije tijd gelegd. Nu ben ik van origine nogal een workaholic maar ik merkte dat het steeds moeilijker te combineren was mijn mijn dagelijks werk en het schrijven en presenteren over China. Dat laatste vereist dagelijks al snel enkele uren ‘studie’ om up-to-date te blijven over alle ontwikkelingen in het land. Uiteindelijk heb ik een keuze moeten maken voor datgene waar ik het meeste plezier aan beleef en dat is toch het delen van kennis via schrijven en presenteren over China gebleken.”

Voor Ed’s afscheid stond er nog één groot project op handen. “Er bestond al langere tijd de wens om de website van Guanxi een flinke facelift te geven. In de laatste maanden van 2015 werkte ik aan een nieuwe website waarbij Mathilde en Erik van het Guanxi team ook een grote bijdrage leverden aan het overzetten van oude content en herschrijven van teksten. Hierdoor zijn we er uiteindelijk in geslaagd om de nieuwe site nog voor mijn vertrek na het Chinese Nieuwjaar te lanceren.”


Guanxi Website