Afsluiting Chinese les voor Zicht basisscholen


door Jessica Sun

Na 10 lessen Chinese Taal & Cultuur is het pilotprogramma voor de Zicht basisscholen in Boekel ten einde. Ik vond het een heel inspirerende ervaring. Ik was steeds verbaasd hoe de leerlingen de lesinhoud oppikten; als ik iets uitlegde dachten zij al vooruit en vroegen vaak iets dat ik van plan was hen uit te leggen of te vragen. De leerlingen kregen informatie via verschillende kanalen als TV en internet. Bepaalde leerlingen schonken heel veel aandacht aan het nieuws over China. Zij wisten bijvoorbeeld wat er in China gebeurde met het eenkindsbeleid, luchtvervuiling, etc.

Het programma werd afsloten met een authentieke Chinese theeceremonie die de leerlingen heel leuk vonden. Ook kreeg iedereen een certificaat. Ik kreeg ook veel creatieve bedankjes cadeau, zoals een boek waarin iedereen een pagina had gemaakt van een blad met hun Chinese naam, die ik een keer aan hen had gegeven. Ze hadden getekend, Chinees geschreven en ook cultuurverschillen laten zien. Ook kreeg ik een beschilderde steen met Chinese tekens die ‘veel succes’ betekenen.

Cover ZichtTransformed_zicht2Transformed_zicht6

Transformed_zicht3Transformed_zicht4Transformed_zicht5

Deze taart is gemaakt van een schoenendoos met bloemen en vlaggen van China en Nederland. In de taart zat een medaille!

Het was geweldig! Ik vind het echt jammer dat het voorbij is. Ik hoop dat ik snel terug zal komen.

Langs deze weg wil ik graag Juf Annemiek heel erg bedanken voor de coördinatie. Ze heeft het programma geregeld en deed altijd gezellig mee in de les.

Chinese Les Zicht