TBL Oss verdubbelt klassen Chinese les


door Jessica Sun

Het Titus Brandsmalyceum (TBL) in Oss biedt alle eerstejaarsstudenten vier masterclasses aan: de Masterclass Art, de Masterclass Science, de Masterclass Business en de Masterclass Oriëntatie op Taal en Cultuur (OTC). De lessen Chinese Taal en Cultuur die ik voor deze school verzorg maken samen met Spaans onderdeel uit van de Masterclass OTC. Na een reeks proeflessen in het begin van het schooljaar kozen alle leerlingen recentelijk een masterclass uit waarin zij een serie van negen lessen willen volgen.

Tijdens de proeflessen heb ik al heel veel enthousiaste leerlingen gezien. Ik was dus erg benieuwd naar de uitslag; hoeveel leerlingen zouden gekozen hebben voor de Masterclass OTC? Ik vond het vooral heel spannend omdat dit het eerste schooljaar is dat Chinees een vaste rol in de Masterclasses OTC speelt na de pilotlessen die ik vorig jaar voor 16 leerlingen verzorgde.

Een paar dagen nadat de leerlingen hadden gekozen kreeg ik een bericht van mijn collega van OTC: “Hoi Jessica, weet je al hoeveel leerlingen voor OTC hebben gekozen? Niet schrikken hoor….42!”

Het aantal geïnteresseerden overtreft onze verwachtingen en die van de school. Het betekent dat we de Masterclass zullen opsplitsen in twee klassen van 21 leerlingen; een verdubbeling van het aantal lessen dat ChinaTalk dit jaar voor het TBL verzorgt. Fantastisch!

Ik ben heel trots op onze Masterclass OTC groep en wil de collega’s van het TBL heel erg bedanken voor hun hulp, vooral Janneke en Ingrid van de Masterclass OTC. Ik denk dat we samen een heel fijn schooljaar zullen hebben.