Blog reeks: Opmerkelijk China


Voor China2025.nl schrijft ChinaTalk’s Ed Sander elke twee weken een artikel. De rode draad in zijn schrijfwerk is het internet, e-commerce en social media in China. Maar Ed maakt ook regelmatig een uitstapje naar andere onderwerpen. In het gratis te downloaden China Talk 2 e-book schreef hij al over diverse ethische en maatschappelijke problemen in de Chinese samenleving. In de afgelopen maanden schreef Ed een serie artikelen over opmerkelijke zaken, gewoonten en ontwikkelingen in China. Klik op de links hieronder om deze artikelen te lezen op China2025.nl.


    Materialisme voor de doden.
  • Overheidsbaan te koop: 25.000 euro: In China is het kopen en verkopen van een baan de normaalste zaak van de wereld, en niet alleen in topfuncties bij de overheid.
  • Brandende liefde voor Chinese voorouders: In China leven de doden na het overlijden tussen de levenden die geld voor hen verbranden. Maar ook diverse andere luxe papieren kopieën.
  • Kom dat (bijna) zien! Het nieuwe oude Datong!: Voormalig burgemeester Geng Yanbo begon een prestigieus project om de glorieuze geschiedenis van Datong te doen herleven. Zullen we het ooit zien?
  • Verslonden door de stad: In China verdwijnen in een rap tempo de dorpen waar de steden omheen zijn gegroeid. Dit is een portret van een van die dorpen: Zhao Jia Po Cun. Inclusief een videoimpressie.