ChinaTalk sluit zich aan bij VvKR en VZR-Garant


Na in samenwerking met andere organisaties meedere studiereizen georganiseerd te hebben, besloot ChinaTalk eind vorig jaar om voortaan zelf op te treden als reisorganisatie zonder verdere tussenkomst van derden. In de praktijk betekent dit dat wij voor een opdrachtgever reizen ontwikkelen en aanbieden en die rechtstreeks inkopen bij een lokale agent terwijl we zelf een groot deel van de inhoud samenstellen in de vorm van lezingen en rondleidingen.

Deze nieuwe rol die we op ons genomen hebben gaat gepaard met nieuwe verantwoordelijkheden. Zo geldt er sinds 2018 een strenge(re) regelgeving met betrekking tot pakketreizen (reizen waarbij twee of meer reisdiensten geleverd worden). In geval van een pakketreis geldt er uitgebreide bescherming van de reiziger, ongeacht of het een consument of een zakelijke reiziger – zoals bij ChinaTalk normaal het geval is – betreft.

Bij ChinaTalk vinden we het belangrijk dat onze reizigers veilig op reis gaan en we een betrouwbare partner zijn voor onze opdrachtgevers. We hebben ons daarom uitgebreid laten adviseren over de manier waarop we onze nieuwe rol dienen in te vullen. Dit heeft o.a. geleid tot een deelname in het VZR-Garant garantiefonds en de Vereniging voor Kleine Reisorganisaties.

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Leden van VvKR bundelen hun krachten en delen expertise om zowel voor de reisorganisatie als de reiziger tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. De rol van het VvKR is vergelijkbaar met die van de wellicht bekendere ANVR, waar grotere reisorganisaties bij aangesloten zijn.

Een garantiefonds verzekert de reiziger ervan dat het door hem betaalde bedrag terugbetaald wordt in geval van een faillisement van de reisorganisatie voor of tijdens de geboekte reis. Een vereiste in de reiswereld die door het ‘omvallen’ van diverse reisorganisaties in de afgelopen jaren niet overbodig lijkt.

VZR-Garant is een van de drie in Nederland actieve garantiefondsen (SGR en GGTO zijn de andere twee) en speciaal opgericht voor organisaties als ChinaTalk die buiten de klassieke reissector vallen. Door middel van deelname aan VZR-Garant voldoet ChinaTalk aan de verplichte garantieregeling volgens de Richtlijn Pakketreizen.

Naast deelname in deze twee organisaties werkt ChinaTalk samen met een ervaren en professionele lokale agent in China. Tevens voorzien we de reiziger via de opdrachtgever van uitgebreide praktische informatie in de vorm van een brochure en informatieavond. We zijn ervan overtuigd dat we door bovengenoemde maatregelen niet alleen inhoudelijk, zoals bij onze eerdere reizen, maar ook organisatorisch en conform regelgeving een topproduct kunnen leveren.

Klik hier voor gedetailleerde informatie.