Focusplaza Interview: China’s retail tijdens de Corona-crisis


ChinaTalk verzorgt regelmatig studiereizen naar China in samenwerking met kennisplatform Focusplaza. In maart vroeg Focusplaza of ChinaTalk’s Ed Sander mee wilde werken aan een interview over de manier waarop China, en specifiek Chinese retailers, technologie hebben ingezet tijdens de coronacrisis. Uit de Focusplaza nieuwsbrief:

Chinese retaillessen trekken uit een crisis zoals corona. Kan dat? Het antwoord is JA. Als grootste drijver achter financiële, economische en technologische ontwikkelingen is China hét land om naar te kijken als het gaat om de inzet van online dienstverlening. 

Wat kunnen we leren van China tijdens de corona-crisis op het gebied van retail en technologie? En wat is er veranderd sinds Focusplaza daar afgelopen najaar tijdens een studiereis op zoek ging naar de toekomst van retail? Is dat wat toen relevant was nog steeds actueel? 

Focusplaza-directeur Gerrit Grievink ging in gesprek met China watcher Ed Sander die voor ons uitzocht wat de impact van de actualiteit is op grote internetplatforms zoals Alibaba en JD.com en de toepasbaarheid voor de Nederlandse markt.  Welke invloed heeft corona gehad op de online en offline dienstverlening? Ed: ‘We zien dat er een versnelling heeft plaatsgevonden in het toepassen en uitproberen van een aantal technologieën.’ 

Bekijk hieronder of op de Focusplaza website het interview van Focusplaza-directeur Gerrit Grievink met Ed Sander.

Zodra het weer mogelijk is organiseren ChinaTalk en Focusplaza weer een studiereis naar China. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan in op de ChinaTalk nieuwsbrief.