Gratis Clinic: China’s razendsnelle technologische revolutie


Datum en locatie: vrijdag 2 november 2018, 09.30 – 11.30 uur, Leusden

Wij nodigen je graag uit voor de clinic China’s razendsnelle technologische revolutie door Ed Sander en Fred Sengers op 2 november van 09:30 – 11:30 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden.

Leider op digitaal vlak

Dit decennium heeft China zich ontpopt als een land waar digitale innovaties elkaar razendsnel opvolgen. Van de opkomst van de alles-in-één app WeChat tot de ‘sharing economy’ waar van alles gehuurd kan worden na het scannen van een QR-code. In de steden heeft contant geld in drie jaar tijd plaatsgemaakt voor mobiel betalen. E-commerce en traditionele retail beginnen inmiddels met elkaar te versmelten tot een opmerkelijk nieuw initiatief dat Alibaba ‘New Retail’ noemt. China is ons volledig voorbijgestreefd op het gebied van online shoppen, mobiele apps, social media en internettechnologie. De tijd dat China enkel westerse ideeën kopiëerde ligt grotendeels achter ons en het is tijd om te kijken wat wij van China kunnen leren.

De digitale ontwikkeling in China lijkt ook haar schaduwkanten te hebben. De laatste maanden is er veel te doen over de toenemende controle door camera’s uitgerust met gezichtsherkenning en de invoering van een sociaal kredietsysteem in het jaar 2020 dat burgers bestraft bij slecht gedrag. Maar er zijn ook veel misverstanden over deze zaken…

Wat kun je verwachten?

Ed Sander en Fred Sengers nemen je in twee uur mee op een reis door de technologische innovaties in China. Ze verklaren de razendsnelle ontwikkeling die het land heeft doorgemaakt en bespreken onderwerpen als:

  • Hoe China in 40 jaar zich ontwikkelde van ontwikkelingsland tot tweede economie ter wereld
  • De alles-in-een app WeChat
  • Mobiel betalen
  • New Retail concepten als Alibaba’s Hema en onbemande winkels
  • Gezichtsherkenning in de publieke en private sector
  • Het Sociaal Kredietsysteem

Na deze clinic ben je up-to-date van de innovaties & ontwikkelingen die China doormaakt.

Ed Sander en Fred Sengers

Ed Sander en Fred Sengers

Over de sprekers

Ed Sander is mede-oprichter van ChinaTalk, een organisatie gespecialiseerd in kennisoverdracht over China. Hij verzorgt lezingen, gastcolleges en trainingen en spreekt over digitalisering, de verschillen tussen Nederland en China op dat gebied en wat we kunnen leren van grote bedrijven zoals Alibaba, Tencent en apps als WeChat. Ed heeft een achtergrond in database- en online marketing, is is co-auteur verschillende boeken en voormalig docent bij Beeckestijn Business School.

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl het belangrijkste nieuws uit en over China. Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten enis tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars.

Meld je aan!

Kom op vrijdag 2 november 2018 naar deze clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 09.30 – 11.30 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 09.10 uur. Deelname is gratis.