Nieuwe samenwerking Saxion & ChinaTalk


Saxion
In het eerste semester van schooljaar 2016-2017 verzorgde ChinaTalk’s Ed Sander drie gastcolleges over China’s digitale ontwikkelingen en Chinees toerisme voor de minor Doing Busines with China van Saxion Hospitality Business School.

Ed Sander:“Het was een erg leuk project waarbij ik veel van de kennis over digitaal China die ik de afgelopen jaren heb vergaard en waar ik veel over heb geschreven in zo’n zes uur aan colleges kon delen met internationale studenten. We spraken over Alibaba’s ecosysteem, e-commerce, internetcensuur, sociale media, Chinese toeristen en consumentengedrag. De studenten konden de nieuwe kennis vervolgens toepassen op de business case die onderdeel vormde van de minor.”

De samenwerking bleek erg prettig voor alle betrokken partijen.

Saxion docenten Marion Holtkamp en Thierry Tartarin hebben daarom besloten om de samenwerking in het tweede semester te herhalen met een nieuwe groep studenten. Ed:“In het eerste semester hebben we de sterke en zwakke punten van de colleges vast kunnen stellen. We deelden erg veel informatie in de zes uur die ik voor de klas stond maar zowel ik als Thierry en Marion hadden het gevoel dat we iets meer interactie in moesten brengen en de studenten een belangrijkere rol moesten spelen.”

Voor het tweede semester wordt daarom een nieuwe aanpak uitgeprobeerd waarbij de studenten in de week voorafgaand aan de drie colleges desk research doen over de drie onderwerpen en hun vragen indienen. Deze vragen vormen vervolgens de basis voor een interactieve discussie waarbij de gastdocent de bestaande presentaties zal gebruiken om de vragen te beantwoorden. Na de colleges bepalen de studenten hoe de nieuwe kennis toegepast kan worden op hun business case en delen ze in korte presentaties hun ‘key learnings’ met de docenten.

Ed:“Een nieuwe aanpak waar ik erg naar uitkijk. Spannend omdat het meer ‘free formed’ is maar ongetwijfeld wordt het opnieuw een erg leuke samenwerking.”

Heeft u ook interesse in deze gastcollege’s/lezingen? Neem dan gerust contact met ons op.