e-Learning e-Commerce in China (Dutch)


e-Commerce is onmisbaar als je producten wil aanbieden aan de Chinese consument. Daarnaast zijn China’s innovatieve e-commercebedrijven een inspiratiebron voor Nederlandse e-commerce specialisten en marketeers.

Na deze training beschik je over de noodzakelijke kennis om:

 • Je eerste stappen in de Chinese wereld van online shopping te zetten.
 • Learnings uit China’s e-commerce toe te passen op de Nederlandse markt.

Introductie

Het afgelopen decennium is e-commerce geëxplodeerd in China. Waar het in 2006 nog 0,4% van de wereldwijde online shopping markt uitmaakte is China nu de grootste e-commerce markt ter wereld. Meer dan een kwart van alle detailhandelverkopen vinden in China online plaats.

Maar online shopping heeft in China zo z’n eigen karakteristieken. De marktspelers zijn anders; geen Amazon maar Alibaba. De consumenten worden in hun keuzes gedreven door andere overwegingen, zoals een diepgeworteld wantrouwen.

Daarnaast verschilt de manier waarop producten verkocht worden sterk van die in Nederland, met group-buying en C2M platforms als Pinduoduo, dominante marktplaatsen en een belangrijke rol voor live-streaming. Ook kent het land enorme verschillen tussen de consumenten in grote steden en op het platteland.

In deze uitgebreide training neemt ChinaTalk’s Ed Sander je mee op reis door het e-commerce landschap in China. Hij deelt zijn jarenlange ervaring met de Chinese digitale markt met je.


Doelgroep

Deze e-learning training is bedoeld voor:

 • Bedrijven en merken die hun product in China willen aanbieden aan de Chinese consument en de markt voor e-commerce in China beter willen begrijpen. Speciaal voor deze doelgroep is de cursus ook beschikbaar met coachinggesprek van 1 uur met ChinaTalk en NextportChina, de toonaangevende Nederlandse dienstverlener op het gebied van online marketing en e-commerce in China..
 • Alle andere geïnteresseerden die meer willen weten over Chinese e-commerce en daarvan willen leren of zich willen laten inspireren.

Leerdoel

Na deze training:

 • Ben je op de hoogte van de huidige stand van internetpenetratie en e-commerce in de steden en het platteland van China.
 • Ken je de drie grootste platforms en kun je bepalen welke potentiële kanalen zijn voor jouw product en doelgroep.
 • Weet je hoe je PR van deze platforms kritisch kunt evalueren.
 • Ken je uniek consumentengedrag dat in China van invloed is op online shopping.
 • Weet je hoe trends als cross-border commerce en live-streaming van invloed zijn op e-commerce en hoe je hierop in kunt spelen.
 • Ben je klaar om goed geïnformeerd in gesprek te gaan met Nederlandse en Chinese dienstverleners voor e-commerce in China.

Opbouw

De training bestaat uit 7 video’s waarin steeds een ander onderwerp uitgebreid toelicht aan de hand van afbeeldingen, video’s, statistieken en persoonlijke ervaringen. Bij alle onderwerpen wordt uitgebreid aandacht besteed aan het gedrag van Chinese consumenten en strategieën van belangrijke marktpartijen. Ed geeft daarnaast adviezen voor ondernemers die hun producten via e-commerce in China willen aanbieden.


Prijs

Onderaan deze pagina kun je de eerste les uit de cursus gratis volgen.

Daarna kun je de rest van de cursus (alle 7 lessen, totaal bijna 5 uur video) volgen na het doen van een vrijwillige bijdrage. Je krijgt de inloggegevens voor de cursus toegestuurd na de donatie. Bij bijdragen van minimaal €50 krijg je naast toegang tot de video’s ook alle handouts van de slides en een e-reader met 70 pagina’s aan verdiepende artikelen toegezonden. Je kunt met onderstaande knop doneren via Ideal, credit card of PayPal. De minimale donatie is €0,50 in verband met de kosten van het betalingsverkeer en de verwerking.

Wil je liever een factuur op bedrijfsnaam ontvangen? Neem dan a.u.b. contact met ons op.

Doneren

De e-learning training is tevens beschikbaar op het platform van de International Business Academy van NLinBusiness. De training kost daar €149 maar bevat de volgende extra’s:

 • alle handouts van de slides van de presentaties en e-reader
 • additioneel coaching gesprek van een uur in samenwerking met NextportChina

Klik hier voor mee informatie.


Inhoud

De training bestaat uit 7 video’s met een totale speelduur van bijna 5 uur waarin steeds een ander onderwerp uitgebreid toelicht wordt aan de hand van afbeeldingen, video’s, statistieken en persoonlijke ervaringen. De cursus bevat ook een uitgebreide reader met ruim 70 pagina’s aan verdiepende artikelen (bij een donatie van minimaal €50).

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Online China en e-Commerce
 • De belangrijkste e-commercebedrijven (Alibaba, Pinduoduo, JD.com)
 • Marktstructuur (Top 10 marktspelers) en Singles Day
 • Cross-Border Commerce
 • Live-Streaming Commerce
 • E-commerce op het platteland

Over de trainer

De training wordt verzorgd door ChinaTalk’s Ed Sander. Ed heeft een achtergrond in database en online marketing en werkte op marketingafdelingen van diverse multinationale bedrijven.

Ed is co-auteur van het prijswinnende boek Event Driven Marketing (2004) en de internationale opvolger Follow That Customer! (2010) en voormalig docent bij Beeckestijn Business School.

Van 2011 tot 2013 deed Ed als marketingconsultant vrijwilligerswerk voor een aantal Chinese non-profit organisaties in Xi’an. Hij trad tevens op als online marketingmanager voor het Xi’an International Business Forum en gaf een aantal colleges aan de Shaanxi Normal University.

Ed schreef voor diverse media ruim 200 artikelen over digitale innovatie, technologie maar ook over cultuurverschillen tussen Nederland en China. Hij geeft regelmatig lezingen in het hoger onderwijs en op seminars en verzorgt workshops en in-company trainingen. Ook ontwikkelde hij voor ChinaTalk een reeks studie- en inspiratiereizen naar China.

Klik hier voor informatie over de trainer (Ed Sander).


De eerste les gratis!

Hieronder kun je de eerste les gratis volgen.