Veilig en Betrouwbaar


Bij ChinaTalk vinden we het belangrijk dat onze reizigers veilig op reis gaan en we een betrouwbare partner zijn voor onze opdrachtgevers. We hebben daarom diverse maatregelen getroffen om onze klanten te beschermen.

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties: ChinaTalk is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) (lidnummer: 20018). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Bezoek voor meer informatie de website van VvKR.


Garantiefonds: Een garantiefonds verzekert de reiziger ervan dat het door hem betaalde bedrag terugbetaald wordt in geval van een faillisement van de reisorganisatie voor of tijdens de geboekte reis. VZR Garant is een van de drie in Nederland actieve garantiefondsen (SGR en GGTO zijn de andere twee) en speciaal opgericht voor organisaties als ChinaTalk die buiten de klassieke reissector vallen. Door middel van deelname aan VZR Garant voldoet ChinaTalk (lidnummer 134155) aan de verplichte garantieregeling volgens de Richtlijn Pakketreizen. Een bijdrage aan het fonds van VZR Garant is opgenomen in de reissom die ChinaTalk haar opdrachtgevers in rekening brengt.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt ChinaTalk gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van ChinaTalk niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.


CLC-Vecta: CLC Vecta is een overkoepelende branchevereniging die verbindend optreedt over alle groepen, ondernemers en bedrijfsactiviteiten in de branche. Ze maakt globaal onderscheid tussen locaties, organisatoren en toeleveranciers van beurzen, congressen en (zakelijke) evenementen. Leden werken volgens een gedragscode die je als opdrachtgever de zekerheid biedt dat je zakendoet met een professionele, betrouwbare partij. Bezoek voor meer informatie de CLC Vecta website.


Dankzij de deelname van ChinaTalk in CLC Vecta kunnen wij onze opdrachtgevers een evenementenverzekering aanbieden op onze reizen. Klik hier voor meer informatie over de dekking van deze verzekering.


Uitgebreide reisinformatie: Bij ChinaTalk vinden we het belangrijk dat alle reizigers goed voorbereid op reis gaan en weten wat hen te wachten staat. ChinaTalk levert daarom een uitgebreide tekst aan de opdrachtgever, welke gedeeld dient te worden met de individuele reizigers, vaak in de vorm van een eigen brochure. Deze brochure staat vol met praktische adviezen en achtergrondinformatie over het land en de reis.

Naast de tekst voor de brochure biedt ChinaTalk voor vertrek ook een informatieavond aan op een door de opdrachtgever te regelen locatie. Tijdens deze avond kunnen de reizigers alsvast kennis maken met elkaar en de reisorganisatie, kunnen vragen gesteld worden en wordt meestal een lezing gegeven over de Chinese cultuur en gebruiken.


Betrouwbare lokale agent: Voor de organisatie van onze studie- en inspiratiereizen werken we samen met een betrouwbare lokale touroperator, Inbound China. Inbound China is onder andere bekend van haar consumentenmerk Wendy Wu, waar ChinaTalk’s Jessica Sun ook enkele jaren voor werkte als lokale gids in China. Inbound China heeft ruim 20 jaar ervaring met het organiseren van groepsreizen in China. Bezoek voor meer informatie de website van Inbound China.

We gaan zorgvuldig om met de gegevens van onze reizigers en hebben ons privacybeleid conform AVG-richtlijnen ingericht. Lees onze Privacyverklaring Reizen voor meer informatie.