Team: Jessica Sun


Jessica Sun (Sun Hui, 孙慧) is geboren en getogen in China, waar ze Taalkunde studeerde aan de Xi’an University of Technology. Na haar afstuderen werkte ze 5 jaar in de toeristische sector. Ze was o.a. touroperator en gids voor buitenlandse toeristen, welke ze wegwijs maakte in China en vertelde over de cultuur van het land.

Vanaf 2008 werkte Jessica 5 jaar op een internationale middelbare school in Xi’an. Daar was ze studieadviseur en begeleidde Chinese studenten en hun ouders bij de keuze van een buitenlandse universiteit en de daaropvolgende aanvraagprocedure. In deze rol had ze tevens veel contact met zowel de Chinese als internationale leraren van de studenten.

In 2013 verhuisde Jessica naar Nederland. Na zich de Nederlandse taal machtig te hebben gemaakt startte ze in 2014 als docent Chinese Taal en Cultuur op middelbare scholen in Oss, Veghel, Eindhoven en Den Bosch.

In Leiden volgde Jessica een universiteitsopleiding Asian Studies, waarvoor ze haar Master behaalde in 2020. Ze zette haar studie daarna voort met de lerarenopleiding Docent Chinese Taal en Cultuur van ICLON in Leiden. In maart 2021 behaalde ze hier haar diploma en is nu formeel gecertificeerd eerstegraads docent.

Naast haar werk als docent verzorgt Jessica regelmatig (in-company) trainingen en gastcolleges over cultuurverschillen met China.

Voor de studie- en inspiratiereizen van ChinaTalk verzorgt Jessica de inkoop bij en communicatie met onze lokale agent in China.

Bezoek voor gedetailleerde informatie Jessica Sun’s LinkedIn profiel.

Achtergrond & expertise: Onderwijs (Chinese Taal & Cultuur), Toerisme (in China), cultuurverschillen

Talen: Mandarijn (moedertaal), Engels (C1), Nederlands (B2)

Telefoon: +31 6 47 179 644

E-mail: jessica@chinatalk.nl

Fotografie: Yvonne van Woudenberg