Schrijf je in voor de 8e Grote China Kennisquiz!


Let op! De quiz is volledig uitverkocht en de inschrijving is gesloten!

Op maandag 6 februari 2023  vanaf 18.45 uur wordt in de Faculty Club van het Academiegebouw in Leiden gestreden om de Grote China Quizbeker. Welk team mag zich in het Jaar van het Konijn de grootste China-kenner van Nederland noemen?

Deze keer weer een winterse versie van de Grote China Kennis Quiz, op 6 februari, net na Chinees Nieuwjaar kan er voor de achtste keer een gooi worden gedaan naar de China Café wisselbeker!  En dit alles onder de vertrouwde en onderhoudende leiding van quizmasters Ed Sander van ChinaTalk en Fred Sengers van Blogaap. Schrijf je alvast in en verzeker jezelf van een plekje!

1) Aanmelden als team

Verzamel minimaal 4 en maximaal 5 teamleden en laat ons via dit formulier weten wat je teamnaam is. Een uitgekiende mogelijkheid om de kennis van jou en je collega’s of vrienden te laten zien.

2) Aanmelden als individu

Meld je aan en wij plaatsen je in een team met andere individuele aanmelders. Een mooie gelegenheid om andere China-geïnteresseerden en China Café-volgers te leren kennen.

Op maandagavond 6 februari is vanaf 18:45 uur de registratie open en start om 19:15 uur de quiz met de eerste ronde. Rond 21:30 wordt de uitslag van de quiz bekend gemaakt.

Inschrijven en kosten
Deelnemers betalen € 15,00 (incl. BTW)  / Studenten betalen € 10 (incl. BTW). De inschrijving is geldig als de betaling is ontvangen.

Let op! Het aantal plaatsen voor deze populaire bijeenkomst is beperkt. Afgelopen jaren hebben we een aantal teams teleur moeten stellen omdat we uitverkocht waren. Registreer je dus direct als individuele deelnemer of met een team!

Voor extra informatie en vragen, mail naar lilian@chinacafe.nl of yoka@chinacafe.nl

Wij kijken uit naar je aanmelding en hopen van harte dat je meedoet. 

Het programma

18:45 Inloop en registratie
19:15 Start Quiz, welkom en uitleg
19:30 De plaatjesronde (ronde 1)
19:45 Ronde 2 + 3

20:15 Pauze

20:45 Tussenstand en ronde 4 + 5
21:15 Puntentelling
21:30 Eindstand, prijsuitreiking en naborrelen

Quizmaster Fred Sengers, Joke Bruynzeel en Tiger Lilly, het winnende team van 2022.

Over de quizmasters

De Grote China Kennisquiz wordt jaarlijks samengesteld door Fred Sengers en Ed Sander.

Fred Sengers is onafhankelijk publicist, spreker en onderzoeker op het gebied van Modern China. Hij publiceert over het nieuws en de achtergronden en duiding ervan op zijn eigen site www.blogaap.nl, vertelt erover in de media, geeft gastcolleges op universiteiten en hogescholen en is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter op congressen, seminars en workshops. Staat desgevraagd organisaties die veel met China te maken hebben met raad en daad bij.

Ed Sander van ChinaTalk is China tech watcher & analyst. Hij schrijft over digitale innovatie, technologie maar ook over cultuurverschillen tussen Nederland en China. Ed deelt als spreker kennis over digitale innovatie op internet en in retail in China. Ed ontwikkelde voor ChinaTalk een reeks studie- en inspiratiereizen. Tijdens deze reizen combineert hij zijn lezingen met onderdompeling in het echte Chinese leven.


De Grote China Kennisquiz wordt georganiseerd door: