Titus Brandsmalyceum zet masterclasses Chinese Taal en Cultuur voort


Een pilot met acht lessen Chinese Taal & Cultuur die afgelopen schooljaar plaatsvond op het Titus Brandsmalyceum (TBL) in Oss, is door de leerlingen zeer enthousiast ontvangen. Het merendeel van hen zou de lessen graag voort willen zetten. Voor het komende schooljaar heeft het TBL daarom besloten door te gaan met de lessen Chinese Taal & Cultuur.

Chinees gaat een vaste rol spelen in de masterclass OTC (Oriëntatie op Taal en Cultuur) voor jaar 1 en 2. In deze masterclass vormt de Spaanse Taal en Cultuur de basis. De leerlingen leren deze taal en maken kennis met de Spaanse cultuur. In het derde jaar gaan ze een week naar Spanje om hun kennis in de praktijk te kunnen brengen en eind van het derde jaar kunnen ze op voor het DELE-examen op niveau A1 of A2/B1. Leerlingen die deelnemen aan deze masterclasses zijn erg geïnteresseerd in taal en verdiepen zich graag in culturen van andere landen. Daarom biedt het TBL hen de mogelijkheid zich ook in de Chinese cultuur te verdiepen.

ChinaTalk’s Jessica Sun verzorgt de lessen en verschillende activiteiten en behandelt daarbij zowel cultuur als taal. Onder de activiteiten van het komende schooljaar vallen onder andere het vieren van het Chinese Nieuwjaar, deelname aan een Chinese theeceremonie en contact met leeftijdsgenoten in China.