Video: De opkomst van China


De studiereizen die ChinaTalk verzorgt zijn meestal een combinatie van lezingen en locatiebezoeken. Het programma begint op de eerst ochtend na aankomst in China meestal met een uitgebreide lezing over de opkomst van China. Aan de hand van diverse statistieken laat Ed Sander zien wat er de afgelopen 40 jaar gebeurd is met China, wat de huidige belangrijke beleidspunten zijn en welke belangrijke uitdagingen het land heeft voor de toekomst. Er wordt met name gekeken naar het perspectief van de Chinese consument.

Kortere versies van deze lezing, welke in z’n volledigheid normaal zo’n 90 minuten duurt, geven we ook regelmatig op evenementen waarbij China een thema is. De ingekorte versie wordt gebruikt als basiskennis en context voor lezingen over andere onderwerpen, b.v. digitale innovate of New Retail. Tijdens een bijeenkomst van De Kameleons in maart 2020 was de korte versie van De Opkomst van China een van de lezingen die Ed Sander en Jessica Sun die avond verzorgden.

De lezing gaat in op de economische heropstanding van het land, drie belangrijke pijlers van Xi Jinping’s beleid, verstedelijking, uitdagingen als inkomensongelijkheid en onbalans in de verdeling van het aantal mannen en vrouwen en de vraag of ‘de Chinees’ gelukkig is. De lezing wordt gevolgd door een korte Q&A.

Interesse in deze korte of de volledige versie van de lezing voor een evenement? Neem gerust contact met ons op.