China Nu: China’s millenials aan het woord


Elke schrijver heeft zijn favoriete eigen werk, zo ook ChinaTalk’s Ed Sander. Hij schreef sinds mid 2012 ruim 150 artikelen over China. Een groot deel daarvan gaat over internettechnologie en digitale innovatie, maar soms maakt Ed een uitstapje naar andere onderwerpen. Veelal betreft het daarbij persoonlijke ervaringen uit de twee jaar dat hij vrijwilligerswerk deed in China.

Ed: “Mogelijk mijn favoriete artikel dat ik ooit geschreven heb is dat over mijn twee tolken die me tijdens mijn twee jaar in Xi’an dagelijks bijstonden. Zonder hen had ik mijn werk in de NGO waar ik naar uitgezonden was niet kunnen doen, maar ze waren nog veel belangrijker voor me dan alleen dat praktische aspect. Ze leerden me diverse kanten van China kennen maar lieten me met hun eigen levens ook zien hoe het is om in China op te groeien en welke uitdagingen en frustraties dit met zich meebrengt. Ik schreef enkele jaren geleden een artikel over het tweetal en wat ze ons leren over China. Ik ben heel erg blij dat China Nu, het magazine van de Vereniging Nederland-China dit stuk opnieuw heeft willen publiceren en een groter publiek heeft willen geven.”

Klik hier om het artikel te downloaden als PDF.