Event: Vormt JD.com (met Ochama) een bedreiging of kans voor Nederlandse retailers & brands?Op 6 april verzorgt Ed Sander van ChinaTalk een aantal lezing over JD.com en Ochama voor Focusplaza.

JD.com is ‘s werelds derde grootste e-commerce speler na Alibaba en Amazon, met een jaaromzet van 138 miljard euro in 2021. Sinds enige tijd is JD.com ook actief in Nederland, met een distributiecentra in Venray en Berkel en Rodenrijs en vier Ochama pick-up stores in Leiden, Rotterdam, Diemen en Utrecht.

Wie is deze tech gigant? Welke business modellen past JD in China toe voor bezorging van food en non-food en wat kunnen we daarvan leren? Vormt Ochama een bedreiging voor de Nederlandse retailers en wat kunnen we in de toekomst nog meer verwachten van JD.com? Het zijn allemaal vragen die Ed tijdens een presentatie zal beantwoorden op de onderstaande twee evenementen van Focusplaza.

Bij dit evenement wordt ook daadwerkelijk een bezoek gebracht aan een Ochama locatie.

FoodFocus Profs: van Tech naar Toegevoegde Waarde

Een markt in beweging in een wereld die onvoorspelbaar is. Aan de ene kant zorgt dat voor vragen en uitdagingen. Aan de andere kant voor kansen en nieuwe perspectieven. De bijeenkomst van de FoodFocus Profs (commerciële managers met een focus op KW) op 6 april staat in het teken van nieuwe technologie en de impact en toepassing daarvan op de branche.

Programma in een notendop

Samen met Ed Sander (China-expert digital tech en new retail) duiken we in de wereld van JD.Com, onbemande winkels en thuisbezorgen. Welke businessmodellen zitten achter deze concepten? En wat betekent dit voor de Nederlandse markt?

En natuurlijk interessante praktijkbezoeken volgens het ‘learning by seeing and doing’-principe:

  • MediaMarkt Tech Village met toelichting van Domingo Corchado
  • Praktijkbeleving van de volledig geautomatiseerde retailformule Ochama
  • Bezoek aan The New Farm met ontvangst en toelichting door Annelies Goedbloed, oprichter van Haagse Zwam. En een rondleiding bij de HaagseZwam en Roast Factory
  • Tara Vester ontvangt ons bij Koppert Cress, een echte innovator en koploper in de wereld van de tuinbouw.

Een dag vol met perspectieven en visies. Wil jij hier ook meer over weten? Kom dan op 6 april kennismaken!Ed Sander, China new retail expert

In de afgelopen 10 jaar heeft Ed diepgaande kennis opgebouwd over de cultuur en digitale innovatie in China. Een expert in China’s digital tech, onbemande winkels en thuisbezorgen. Tijdens deze meerFocus over flits- en thuisbezorging kijken we samen naar de businessmodellen achter deze nieuwe ontwikkeling en wat deze gamechangers betekenen voor de Nederlandse markt.