Chinese Taal- en cultuurles op school


Steeds vaker besluiten scholen Chinese Taal en Cultuur als vak aan te bieden. Dit kan in de vorm van een examenvak zijn of als optionele naschoolse activiteit. ChinaTalk biedt invulling aan deze behoefte met taal- en cultuurlessen voor lager en middelbaar onderwijs. Er kan gekozen worden voor alleen les in Chinese cultuur, alleen taalles of een combinatie van beiden.

Chinees is echter een pittige taal. Hoewel de grammatica in vergelijking met westerse talen redelijk eenvoudig is maken de tonen, het afwijkend schrift en het feit dat meerdere Chinese tekens eenzelfde uitspraak hebben maar totaal andere betekenissen het leren van Mandarijn een grote uitdaging.

Lessen in Chinese cultuur zijn niet alleen boeiend, ze zijn ook noodzakelijk om de Chinezen te begrijpen en gênante misverstanden te voorkomen. Voor scholieren worden taal- en cultuurlessen vaak gecombineerd aangeboden: na een halve les kennis te hebben gemaakt met de culturele verschillen binnen een onderwerp wordt er een stukje bijbehorende taal geleerd.

Nieuwsartikelen over de lessen van Jessica Sun:

  • Chinees voor masterclass leerlingen Titus Brandsmalyceum
  • Interview in het Brabants DagbladLees hier over de ervaringen van de leerlingen met de pilot Chinese Taal & Cultuur op het TBL in Oss.

    Klik hier voor onze referenties in lager en middelbaar onderwijs.

    Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken.