Succesvolle 2e editie Grote China Kennisquiz


The Relevant Organ

Winnend team The Relevant Organ, met van links naar rechts: Mariska Driessen, Pieter Fleury, Garrie van Pinxteren, Tabitha Speelman en Annelous Stiggelbout.

Op 7 februari deden ruim 80 deelnemers, verdeeld over 17 teams mee aan de tweede Grote China Kennisquiz, een samenwerking tussen China Netwerkorganisatie Guanxi.nl, Blogaap en ChinaTalk ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar.

Guanxi.nl schrijft op haar website: “Geluidsfragmenten, afbeeldingsvragen en vragen over alle mogelijke onderwerpen gerelateerd aan China wisselden elkaar af. Zo kwam Jacky Chan voorbij, het jaar van de Haan, maar ook de gemiddelde lengte van de Chinese man.

Quizmaster Fred Sengers doet op zijn website Blogaap verslag: “The Relevant Organ wist uiteindelijk 43 van in totaal 54 vragen goed te beantwoorden. Het winnende team bestaat uit Mariska Driessen, die op de ambassade in Beijing werkt, documentairemaker Pieter Fleury, oud-correspondent Garrie van Pinksteren, correspondent Tabitha Speelman en vertaler Annelous Stiggelbout. Daarmee bleven ze Honglingjin nipt voor. Dit team, bestaande uit medewerkers van het digitale adviesbureau NextportChina, werd net als vorig jaar tweede. Titelverdedigers team Robert van Gulik, gevormd door medewerkers van het ministerie van buitenlandse zaken, deed het heel behoorlijk, maar kwam dit keer net niet in de top-3.

Guanxi.nl:”De poedelprijs ging naar Team Utrecht Internationaal. Zij kunnen een dagje naar hotel de Dames van de Jonge in Giethoorn ter bevordering van het contact met Chinezen en als aftrap van hun voorbereidingen voor de Grote China Kennisquiz 2018.
Na de uitslag was er uiteraard de tijd om gezellig na te praten tijdens de borrel. De diversiteit in vragen, en de gezellige setting maakte het een hele geslaagde avond. De foto’s van dé Grote China Kennis Quiz 2017 staan hier online. Met alweer de tweede editie van dé Grote China Kennis Quiz achter de rug, is een nieuwe traditie geboren. Guanxi komt er volgend jaar dan ook zeker mee terug.

Eindstand 2e Grote China Kennisquiz

Heeft jouw China gerelateerde organisatie ook interesse in een gezellige China pubquiz? Neem dan gerust contact met ons op.