China Nu: Yellow River Soup Kitchen


Yellow River Soup KitchenChinaTalk’s Ed Sander deed van 2011 tot 2013 vrijwilligerswerk in de Chinese stad Xi’ an. ‘Een enorm leerzame tijd’, vertelt Ed:‘Maar niet altijd even makkelijk doordat de non-profit organisatie waar ik, samen met een andere vrijwilliger uit Groot-Brittannië, voor werkte niet altijd de meest prettige werkomgeving was vanwege communicatieproblemen, persoonlijkheden en cultuurverschillen. Een deel van mijn tijd deed ik ook werkzaamheden voor andere goede doelen in Xi’an en hoewel ik niet veel bij kon dragen aan zijn initiatief raakte ik bevriend met Tony Day, de oprichter van de Yellow River Soup Kitchen. Deze NGO, die de daklozen in Xi’an voorziet van eten en warme winterkleding, is altijd mijn favoriete non-profit in Xi’an geweest en blijf ik tot op de dag van vandaag steunen. De organisatie is down-to-earth, efficient en volledig toegewijd aan haar missie.’

Het artikel dat Ed schreef over de Yellow River Soup Kitchen verscheen deze winter in China Nu Magazine. Klik hier om het artikel te downloaden als PDF. Bezoek de website van de Yellow River Soup Kitchen voor meer informatie.