Bij Gin in Beijing podcast – Super apps en live streamende boerenChinaTalk’s Ed Sander was te gast in de eerste aflevering van het tweede seizoen van Ginette Brenkman’s Bij Gin in Beijing podcast.

Uit de beschrijving van deze aflevering:

In de afgelopen jaren explodeerde de bestel- en bezorgcultuur in China. Ik duik in de wondere wereld van superapps als WeChat en Meituan, en in China’s online dienstverlening, waarin je “een mannetje” voor alles hebt. Naar een winkel gaan doen mensen nauwelijks meer en zelfs even iets bij een vriendin ophalen gaat via een bezorger. Hoe werd dit zo snel zo populair en kunnen we dit in Nederland ook verwachten? In de achterklap vertelt Manya Koetse van Whats On Weibo me alles over dé Chinese place to be: het internet.

Met in deze aflevering: Tom van Dillen, Ed Sander en Manya Koetse.

Luister naar de Bij Gin in Beijing podcast in je favoriete podcast app of via een van deze links:

Een greep uit Ed Sander’s uitlegvideo’s:

Over de Bij Gin in Beijing podcast

In de Bij Gin in Beijing podcast neemt Ginette je mee in haar nieuwe leven in China als “expatvrouw” en in de Chinese cultuur. Ze had een tijdje geleden niet gedacht dat ze haar baan zou opzeggen voor die van haar partner. Totdat hij zei diplomaat te willen worden in China, waar ze als “partner van” niet zomaar mag werken. Wat nu…?!