ChinaTalk verzorgt training voor Check-IT


Jessica Sun tijdens lezing voor Check-IT

Jessica Sun tijdens lezing voor Check-IT

Op 27 augustus verzorgt ChinaTalk voor de derde keer een training voor ICT studenten van het Check-IT uitwisselingsproject. De studenten staan op het punt te vertrekken naar Xiamen in China, waar ze een half jaar lang met Chinese studenten zullen samenwerken op diverse projecten. Voor hun vetrek krijg de studenten een week lang training met lezingen van diverse China experts. ChinaTalk is trots opnieuw onderdeel te mogen zijn van dit programma.

Jessica Sun zal de groep vertellen over het leven als student in China, het onderwijssysteem in het land en de impact die dit heeft op de jongeren waarmee ze samen zullen gaan werken. Jessica: “In voorgaande uitwisselingsprojecten is gebleken dat Nederlandse studenten hun Chinese tegenpolen vaak teruggetrokken en stil vinden. Ook klagen de Nederlanders dat ze soms weinig initiatief tonen voor het opbrengen van ideeën binnen een project. De reden hiervoor is te vinden in de culturele achtergrond en het opleidingssysteem in China.” Jessica heeft de Nederlanders de nodige kennis mee om hun Chinese collega’s beter te kunnen begrijpen en effectiever met hen samen te kunnen werken.

Ed Sander verzorgt met een lezing over internetcensuur en social media het tweede deel van de ochtend. Ed :“Ik leerde Jan Dankers, Manager voor Check-IT, kennen tijdens mijn vrijwilligerswerk in Xi’an. Terug in Nederland hielden we contact en werden we vorig jaar uitgenodigd om een halve dag training te verzorgen voor Check-IT. Ik heb het al twee keer ervaren als een bijzonder plezierige halve dag. De studenten zijn enorm leergierig en staan open voor de ervaringen die wij met hen delen. Daarnaast zijn ze vanuit hun ICT studie bovenmatig geïnteresseerd in internet en social media in het land. Kortom, een enorm leuke groep om voor te mogen presenteren.”

Over Check-IT

Check-ITCheck-IT (China-Holland Educational Competence and Knowledge center on Information Technology) is een samenwerkingsverband tussen de Software School van Xiamen University, de Universiteit van Leiden, de Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Getalenteerde studenten uit de derde van vierde jaar van de IT en de informatiebureaus van de universiteiten kunnen vragen om deel te aan Check-IT projecten. De geselecteerde studenten werken en wonen 5 maanden in Xiamen. Ze werken in groepen van Chinese en Nederlandse studenten voor Chinese en Nederlandse bedrijven. Een Nederlandse leraar zal ondersteuning bieden en begeleiden de studenten in Xiamen. Klik hier om de website van Check-IT te bezoeken.