Online China Pubquiz gemist? Speel ‘m hier!


Fred Sengers vanuit zijn geïmproviseerde studio in Leiden.

Al vijf jaar verzorgen Fred Sengers (Blogaap) en Ed Sander (ChinaTalk) samen met China netwerk Guanxi met veel plezier de Grote China Kennisquiz. In deze tijden van corona ‘lockdown’ zijn veel pub quizzen uit noodzaak online gegaan omdat het niet mogelijk is deze in volgepakte kroegen te spelen. Vandaar dat Fred en Ed besloten de China quiz ook een keer online te spelen op 28 mei 2020.

Zo’n veertig bezoekers speelden die avond de Online China Pubquiz op in een live-stream op YouTube en pijnigden hun hersenen met 60 vragen in 6 ronden met de thema’s Film en Muziek, Algemene Kennis, Geschiedenis, Actualiteit, Chinternet en Corona.


Een paar reacties van de spelers:

“Dank nogmaals voor het verzorgen van een fijne online pub quiz waarin de tijdelijk onzichtbare China community weer even voelbaar werd.”

“Was geslaagd. Zeer van genoten, zeker ook van de muziek.”

“Inderdaad een erg leuke avond gehad!”

“Team Rationalisten aka NAHSSers aka Vincent’s Angels heeft 43 punten behaald. Superleuke avond, hopelijk 2021 weer!”

“Super leuk en dank jullie wel!!!! Proost!”

“Jullie beiden bedankt. Ik vond het erg leuk. En moeilijk. Ik had maar 18 punten ongeveer. Maar ik wist dit keer wél de naam van het vliegdekschip.”

“Beste Fred en Ed, dank jullie wel! We hebben weer een hele leuke avond gehad. Het team Relevant Organ had dit keer 54 van de 62 punten gehaald. Eerste 3-4 rondes gingen goed. We hadden moeite met zo’n tech vraag, en die vermeende misdaad. De wisselbeker houden we nog maar even ;-)”

“Hartelijk dank voor het organiseren van de China online pubquiz! Heel leuk om mee te doen; een mooie afwisseling van moeilijke en makkelijke vragen. Ons team ‘Manny Miqi’ heeft 43 punten gescoord.”

“Ons team, noem ons het CCC Team hebben een score gehaald van 45 punten. Best tevreden. Was vooral heel leuk.”


Fred en Ed willen iedereen bedanken voor het meespelen, de leuke reacties en donaties voor het werk dat ze erin gestoken hebben.

Heb je de quiz gemist maar ben je benieuwd naar de vragen? Of wil je ‘m zelf een keertje echt spelen, alleen of met/tegen andere Chinakenners? Dan kun je hieronder de gehele live-stream nog eens terugkijken. Spoel eventueel door naar 10 minuten voor de start van de uitzending.