Schrijf je in voor de 7e Grote China Kennisquiz!


Grote China Kennis Quiz

Het is weer zover! Jullie voor de zevende keer een gooi doen naar de China Café wisselbeker! Ditmaal niet tijdens Chinees nieuwjaar, maar in de start van de zomer. En dit alles georganiseerd door China Café-LAC en onder de vertrouwde en onderhoudende leiding van quizmasters Ed Sander van ChinaTalk en Fred Sengers van Blogaap. Schrijf je snel in en verzeker jezelf van een plekje!

Op maandag 27 juni vanaf 18.45 uur wordt in Faculty Club Leiden (in het Leidse Academiegebouw) gestreden om de Grote China Quizbeker. Wie mag zich in het Jaar van de Tijger de grootste China-kenner van Nederland noemen?

Hoe werkt het?

De Grote China Kennisquiz

Tijdens de avond worden vijf vragenronden gespeeld. De vragen betreffen diverse categorieën waaronder (recente) geschiedenis, cultuur, economie en internet.

Vanaf 18:45 kunnen teams hun antwoordformulieren ophalen. Om 19:15 start de quiz daadwerkelijk met de eerste ronde bestaande uit 10 plaatjes met bijbehorende vragen. Daarna volgen nog eens 4 extra vragenrondes en tussendoor pauze. Rond 21:30 wordt de uitslag van de quiz bekend gemaakt.

Hoe doe je mee?

Er zijn twee manieren om mee te doen aan de Grote China Kennisquiz:

1) Aanmelden als team

Verzamel minimaal 4 en maximaal 5 teamleden en laat de organisatoren via dit formulier weten wat je teamnaam is. Een uitgekiende mogelijkheid om de kennis van jou en je collega’s of vrienden te bewijzen.

2) Aanmelden als individu

Meld je aan als individu en het China Café zorgt dat je op de avond zelf wordt ingedeeld in een team met andere individuele aanmelders. Een leuke manier om anderen te leren kennen.

Het programma

18:45 Inloop en registratie
19:15 Start Quiz, welkom en uitleg
19:30 De plaatjesronde (ronde 1)
19:45 Ronde 2 + 3

20:15 Pauze

20:45 Tussenstand en ronde 4 + 5
21:15 Puntentelling
21:30 Eindstand, prijsuitreiking en naborrelen

Kosten

Deelnemers betalen € 15,00 / Studenten betalen € 10,00. Hiervoor krijgt u toegang tot de quiz, en drie consumpties. Na aanmelding krijg je binnen enkele dagen een betalingsverzoek. De inschrijving is geldig als de betaling is ontvangen.

Let op! Het aantal plaatsen voor deze populaire bijeenkomst is beperkt. Afgelopen jaren hebben we een aantal teams teleur moeten stellen omdat we uitverkocht waren. Registreer je dus direct als individuele deelnemer of met een team!

Voor extra informatie en vragen, mail naar lilian@chinacafe.nl of yoka@chinacafe.nl

Wij kijken uit naar je aanmelding en hopen van harte dat je meedoet.

Quizmasters Fred Sengers en Ed Sander met de dames van Helan Dou, het winnende team van 2021.

Over de quizmasters

De Grote China Kennisquiz wordt jaarlijks samengesteld door Fred Sengers en Ed Sander.

Fred Sengers is onafhankelijk publicist, spreker en onderzoeker op het gebied van Modern China. Hij publiceert over het nieuws en de achtergronden en duiding ervan op zijn eigen site www.blogaap.nl, vertelt erover in de media, geeft gastcolleges op universiteiten en hogescholen en is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter op congressen, seminars en workshops. Staat desgevraagd organisaties die veel met China te maken hebben met raad en daad bij.

Ed Sander van ChinaTalk is China tech watcher. Hij schreef inmiddels ruim 250 artikelen over digitale innovatie, technologie maar ook over cultuurverschillen tussen Nederland en China. Ed deelt als spreker kennis over digitale innovatie op internet en in retail in China. Ed ontwikkelde voor ChinaTalk een reeks studie- en inspiratiereizen. Tijdens deze reizen combineert hij zijn lezingen met onderdompeling in het echte Chinese leven.


De Grote China Kennisquiz wordt mogelijk gemaakt door: