The Argonauts, Horsten International en ChinaTalk presenteren: China Calling Studiereis


Van 19-25 oktober 2019 verzorgen The Argonauts in samenwerking met Horsten International en ChinaTalk een studiereis naar China: China Calling!

Van de website van The Argonauts:

De tijd dat we China enkel kennen van “made in China” is definitief voorbij. China heeft de laatste 10 jaar een duizelingwekkende inhaalbeweging gemaakt op het vlak van infrastructuur, technologie en way of living. Ondertussen worden de rollen stilaan omgedraaid en kijkt het Westen met verbazing naar de snelheid waarmee het land innoveert. Een combinatie van centraal gestuurde strategie en een extreme focus op data en de klant vormen de motor van deze ontwikkeling.

Onze Lead Argonauts Bart Horsten en Ed Sander nemen je mee naar bedrijven, innovatie-hotspots en verrassende locaties langs de Chinese Oostkust. De bezoeken worden aangevuld met workshops en colleges rond cultuur en technologie om de ervaringen en leermomenten te vertalen naar je eigen context.

Lead Argonaut: Bart Horsten

Bart Horsten heeft een ruime ervaring in medtech en de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. In september 1998 vervoegde Bart het bedrijf van zijn vader, verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende investeringsprojecten in China. Vandaag is Bart General Manager van Horsten International en de Chinese partner Horsten (Xi’an) Innovation Co. Ltd.

Als projectinitiator en adviseur draagt ​​Bart met zijn expertise en uitgebreide netwerk bij aan vele uitdagende Vlaamse-Chinese projecten. Hij is ook een China-expert voor het EU SME Centre en een veelgevraagd spreker op Chinese seminars en workshops en gastdocent aan universiteiten en managementscholen.

Lead Argonaut: Ed Sander

Ed Sander is mede-oprichter van ChinaTalk, een organisatie gespecialiseerd in kennisoverdracht over China. Hij verzorgt lezingen, gastcolleges en trainingen en spreekt over digitalisering, de verschillen tussen Nederland en China op dat gebied, New Retail, mobile payment, e-commerce, social media, de kansen in China en wat we kunnen leren van grote bedrijven zoals Alibaba, Tencent en apps als WeChat.

Ed heeft een achtergrond in database- en online marketing. Hij is co-auteur van het prijswinnende boek Event Driven Marketing en de internationale opvolger Follow That Customer! en voormalig docent bij Beeckestijn Business School. In 2011 besloot hij twee jaar vrijwilligerwerk te gaan doen in China. Daar werkte hij als marketing consultant voor een aantal non-profit organisaties in Xi’an. Hij trad tevens op als online marketing manager voor het Xi’an International Business Forum en gaf een aantal colleges aan de Shaanxi Normal University. In 2015 was hij bestuurslid van Guanxi.nl, de zakelijke netwerkorganisatie voor China.

Wie zijn The Argonauts?

The Argonauts is een Belgische cross-industrie community die mensen uit verschillende bedrijven, sectoren én generaties samenbrengt om samen te werken aan de uitdagingen van morgen. Denk aan technologische ontwikkelingen, demografische en economische shifts, vergrijzing, mobiliteit en klimaatverandering, om er maar enkele te noemen.

The Argonauts verzorgen leertrajecten, opleidingen en keynotes en helpen je in de zoektocht naar nieuwe producten, diensten of business modellen. Bezoek voor meer informatie de website van The Argonauts.

Programma

Het exacte programma, wat zal bestaan uit boeiende workshops en bedrijfsbezoeken, krijgt de komende weken meer vorm naar aanleiding van studiereizen die Horsten International en ChinaTalk verzorgen met partijen als Retailtrends, Sogeti en Fevia. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de ChinaTalk nieuwsbrief, dan ontvang je altijd het laatste nieuws.

Informatieavond

Wil je meer weten over deze studiereis? Kom dan naar de gratis informatieavond.

Wanneer? Woensdag 24 april 2019 om 6:30 pm
Waar? The Beacon, Sint Pietersvliet 7, 2000 Antwerp

Registreer hier voor de informatieavond.