The Relevant Organ wint 5e Grote China Kennisquiz


Guanxi De Grote China Kennis Quiz 2020

Fred Sengers schreef op zijn website Blogaap het volgende verslag over de 5e Grote China Kennisquiz op 29 januari 2020.

Het team The Relevant Organ heeft woensdagavond de Grote China Kennis Quiz 2020 op zijn naam geschreven. Daarmee keert de wisselbeker weer terug bij het team dat al twee keer eerder deze pubquiz voor China-kenners wist te winnen.

De vijfde Grote China Kennis Quiz werd woensdagavond gehouden in een volgepakt Mammoni in Utrecht. De jubileumeditie was al snel uitverkocht en er was zelfs een wachtlijst voor deelnemers. Meer dan honderd deelnemers, verdeeld over 22 teams, bonden met elkaar de strijd aan voor een prijzenpakket, maar vooral de lol.

Het was tot het laatste moment spannend, want helemaal bovenaan eindigden twee teams met een gelijk aantal punten. Bovendien moesten twee andere teams middels een benaderingsvraag onderling uitmaken wie er met de derde plaats vandoor ging.

Derde titel

Uiteindelijk trok het team The Relevant Organ aan het langste eind en konden Annemarie Montulet, Pieter Fleury, Jan Brughmans, Peter Gill en Robbert van Groenestijn de wisselbeker in ontvangst nemen. Ook ontvingen de winnaars ieder een dinercheque voor restaurant Umami in Den Haag. De tweede prijs was voor het team Helandou. Derde werd team Laoshu (volledige uitslag onderaan).

The Relevant Organ won -in een iets andere samenstelling- de kwis ook al in 2018 en 2017.  Ze nemen de titel over van Waijiao BuZa (diplomaten BuZa). Het ministerie van buitenlandse zaken had dit jaar maar liefst drie teams ingeschreven, maar bleef dit keer buiten de hoofdprijzen.

De Grote China Kennis Quiz wordt jaarlijks rond Chinees Nieuwjaar georganiseerd door China-kennisnetwerk Guanxi. De kwis werd mede mogelijk gemaakt door NLinBusiness, China Access en Coolen China. De kwisvragen werden zoals ieder jaar gemaakt en gepresenteerd door Ed Sander (ChinaTalk) en Fred Sengers (Blogaap).

foto’s: Kin Wah Yim.

Bezoek voor meer foto’s het Google Photo Album van dit evenement.

Einduitslag

1 The Relevant Organ

2 Helandou

3 Laoshu

4 Biantai La

5 Dutch Dragons

6 De Rationalisten

7 Dreamteam Ciske 

7 Ratpack

8 Robert van Gulik

9 Beijing Bellies

9 Ratatouille

10 IBAsia Hogeschool Rotterdam

10 Canglongwohu

11 Breathing alive

12 Rizzo

13 Bu la bang

13 Waijiao BuZa

14 Sinologen in spe

15 Mixed Dumplings

16 De spionnetjes/NLinBusiness

16 RAI Amsterdam

17 Ratjetoe