Team


ChinaTalk is een initiatief van Jessica Sun en Ed Sander. ChinaTalk levert diverse diensten op het gebied van kennisoverdracht m.b.t. China: taallessen, cultuurtrainingen en lezingen/gastcolleges/trainingen/studiereizen over internet, e-commerce, social media, New Retail en digitale en mobiele innovatie in China.


Jessica Sun

Jessica Sun

Jessica is geboren en getogen in China, waar ze Taalkunde studeerde aan de Xi’an University of Technology. Na haar afstuderen werkte ze 5 jaar in de toeristische sector. Ze was o.a. gids voor buitenlandse toeristen, welke ze wegwijs maakte in China en vertelde over de cultuur van het land.

Vanaf 2008 werkte Jessica 5 jaar op een internationale middelbare school in Xi’an. Daar was ze studieadviseur en begeleidde ze Chinese studenten in de keuze van een buitenlandse universiteit en de daaropvolgende aanvraagprocedure. In deze rol had ze tevens veel contact met de internationale leraren van de studenten. Op dertigjarige leeftijd verhuisde Jessica naar Nederland.

Voor ChinaTalk verzorgt Jessica Sun taal- en cultuurtrainingen voor scholen en bedrijven. Tevens kan zij optreden als tolk en vertaler (Chinees-Engels).

Bezoek voor gedetailleerde informatie Jessica Sun’s LinkedIn profiel.


Ed Sander

Ed heeft een achtergrond in database en online marketing. Hij is co-auteur van het prijswinnende boek Event Driven Marketing en de internationale opvolger Follow That Customer! en voormalig docent bij Beeckestijn Business School.

In 2011 besloot Ed twee jaar vrijwilligerswerk te gaan doen in China. Daar werkte hij als marketing consultant voor een aantal Chinese non-profit organisaties in Xi’an. Hij trad tevens op als online marketing manager voor het Xi’an International Business Forum en gaf een aantal colleges aan de Shaanxi Normal University.

Ed was gefascineerd door China in al haar aspecten en in het bijzonder social media en e-commerce in het land. Voor de website Customer Talk schreef hij in totaal 35 column over dit onderwerp. Deze columns zijn gebundeld in het gratis te downloaden e-book ChinaTalk – De digitale revolutie in China.

Ed schreef ook voor verschillende andere media zoals China2025.nl, China Nu Magazine en CRTV. Alle artikelen de afgelopen jaren zijn inmiddels ook gebundeld in de gratis te downloaden bundels China Talk 2 t/m 5.

In 2015 was Ed bestuurslid van Guanxi.nl, de zakelijke netwerkorganisatie voor China.

Voor ChinaTalk verzorgt Ed lezingen/gastcolleges/trainingen/studiereizen over internet, e-commerce, social media, New Retail en digitale en mobiele innovatie in China.

Bezoek voor gedetailleerde informatie Ed Sander’s LinkedIn profiel.