10 years ago today: herinneringen aan China


Op 22 maart 2011 stapte ik op het vliegtuig naar Beijing. Ik zou twee jaar vrijwilligerswerk gaan doen bij een Chinese NGO in Xi’an. Twee jaar lang in een land waar je de taal (nog) niet van spreekt. Twee jaar lang rondkomen van 200 euro per maand. Twee jaar lang werken in een Chinees team. Twee jaar lang sterk afhankelijk zijn van je tolk. Het was een uitdaging maar ook een hele bijzondere ervaring die mijn leven veranderd heeft.

Tijdens mijn tijd in China hield ik een blog bij. Nu het 10 jaar geleden is lees ik alles nog eens terug en post ik (bijna) elke dag om 7:15 Nederlandse tijd een of twee berichten op Twitter, allen beginnend met ’10 years ago today’.

Twee jaar lang zal ik bijzondere, boeiende, schokkende en ontroerende momenten uit mijn tijd in China op deze manier delen, vaak aangevuld met videos en foto’s. Niet alleen omdat het 10 jaar geleden is maar ook omdat we in de verhardende toon over China wel eens vergeten dat er mensen zoals jij en ik schuilgaan achter alle politieke en economische strijd.

Lees m’n verhaaltjes door me te volgen op Twitter of klik in de rechterkolom van deze website op ’10 years ago today’.